Popis produktu
Sada cukroměru a lihoměru - dvojice, která otevírá brány do světa kvašení a výroby bezchybné pálenky. Tato kombinace dvou nepostradatelných nástrojů přináší při výrobě Vaší pálenky přesnost, kontrolu a zábavu!
Sada obsahuje:
1x RHX32-MS2 cukroměr
Refraktometr s nastavitelnými necukernými látkami je nepostradatelným nástrojem pro všechny, kteří hledají přesnost, flexibilitu, rychlost v měření a přesnost v měření cukerných látek. Tento náš refraktometr mění pravidla hry a pomůže Vám dosahovat dokonalosti ve výrobě Vaší pálenky. Je to nástroj, který vám umožňuje objevovat nové možnosti ve vašem oboru a dosahovat vynikajících výsledků. Jeho schopnost měřit pouze cukerné látky s neuvěřitelnou přesností a rychlostí, jej činí nepostradatelným pro širokou škálu aplikací.
1x REF80-M Lihoměr
Refraktometr určený k měření objemových procent alkoholu (%vol) s automatickou teplotní kompenzací. Jeho jednoduchost použití a robustní konstrukce ho dělají ideálním pro začátečníky i zkušené destilátory.
Upozorňujeme zákazníky. Hustota lihu je velmi nestabilní v závislosti na teplotě. Doporučujeme udržovat měřený vzorek u mosazných lihoměrů při teplotách 15-25°C.
Specifikace:
- Cukroměr pro velmi přesné měření čisté sachározy u ovocných kvasů.
- Nastavitelné hodnoty necukrů dle druhu ovoce.
- Lihoměr pro měření objemových procent alkoholu.
- Unikatní stupnice cukroměru Refraktometr® vyvinutá naší společností.
- Refraktometry s kvalitním provedením vnitřní části optiky i těla přístroje
- zapouzdřená optika refraktometru zaručuje beproblémový provoz i ve velmi prašném prostředí
- snadno vyměnitelné krycí sklíčko prismy, které lze objednat také jako náhradní díl
- refraktometry zaručují přesný odečet hodnot díky tmavému přechodu v rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí
- automatická teplotní kompenzace vzorku od 10-40°C , není nutné používat korekční výpočty dle teploty vzorku.
- kvalitní okulár s korekcí dioptrií
- precizně provedený hranol
- velmi dobře čitelné stupnice
- mosazné tělo s gumovými prvky pro stabilní úchop
- dodáváno včetně originálního boxu, pipety a hadříku.
Technické data - Cukroměr:
Model
|
RHX32-MS2 |
katalogové číslo |
B3-B |
Rozsah Stupnice |
°CK 0-27% |
Rozlišení |
0.2 % |
Přesnost |
±0.1 % |
Konstrukce |
Mosazné tělo |
ATC |
ANO 10 do 40°C |
Optika |
kov , zapouzdřeno |
Stupnice Cukernatost v kvasu (°CK) ,vznikl v naší společnosti v letech 2013-2018. Vychází ze stupnice českého chemika pana Ballinga,stupnice °CK umožnuje nastavení bezcukerného extraktu (necukrů) přímo na stupnici. Při správném nastavením hodnoty necukrů, u jednotlivého ovoce odečtete ze stupnice velmi přesné procento čisté sacharózy ve Vašem kvasu. Stupnice cukernatosti v kvasu °CK je nejpřesnější metodou měření čisté sacharózy v kvasu oproti stupnicím cukernatosti, které mají již zohledněny bezcukerné extrakty v moštu nevyhovujícím nekonstatním (°ČNM 2-3%) nebo konstatním odečtem (3% necukrů na každých 20%).
Technické data - Lihoměr:
Model |
REF80M (více barev) |
katalogové číslo |
B2-B |
Rozsah Stupnice |
0-80% Vol |
Rozlišení |
1 % |
Přesnost |
±1 % |
Konstrukce |
Mosazné tělo |
ATC |
ANO 10 do 40°C |
Optika |
Kov,Zapouzdřeno |
Baleno v jednom praktickém boxu
Obsah balení: 1x refraktometrický cukroměr RHX32-MS2
1x refraktometrický lihoměr REF80-M
2x Hadřík na optiku
2x kalibrační šroubovák
2x pipeta 2ml , 2x spirálový nanášeč vzorků
Odkazy na související články:
Měříme kvas refraktometrem
Necukry v ovocném kvasu
Výtežek alkoholu z kvasu