Zavřít
Kategorie
Kontaktujte nás:
Global Filament s.r.o
Teslova 1129/2
Ostrava
70200
Česká Republika

Petr Machala
+420 725 263 474
info-zavinac-refraktometr-eshop.cz
Socialní sítě

 

Udělte nám recenzi

 Nebudeme Vás nikdy

obtěžovat s různymi dotazníky

(heureka atd)

...ale rádi uvítáme

Vaše názory!

napište nám recenzi:

RECENZE GOOGLE

Copyright ©

Veškerý obsah

těchto webových

stránek je chráněn

autorským právem.

Není dovoleno 

kopírovat jakýkoliv

obsah stránek. 

Stupnice vyvinuty v naší

společnosti, jsou autorským

právem značky

Refraktometr®

a vztahuje se na ně

právní ochrana registrovaných

technických řešení.

 §   Copyright ©

refraktometr-eshop.cz  

 

Turbo Kvasnice AL48+Enzymy (na 100L ovocného kvasu)

Kód produktu:
48100L
Cena bez DPH:
211,57 Kč
Cena:
256 Kč
Dostupnost:
Skladem
Záruka:
24 měsíců
Počet ks

Turbokvasnice a lihovarské enzymy pektinázy - tato dvojice je tím, 
co potřebujete pro dosažení dokonalosti ve světě kvašení. Tyto úžasné 
technologie spojují síly, aby vaše domácí destiláty byly na vrcholu
 kvality a chuti.Kombinace turbokvasnic a enzymů pro kvasný proces je jako
 symbióza v přírodě - navzájem si pomáhají a tvoří dokonalý ekosystém 
pro dokonalý prokvas. Jsou to vaši společníci na cestě k vytváření
skvělých destilátů, které potěší vaše chuťové buňky. 
Tento produkt Vám pomůže s Vaším cílem 
jak vytvořit přirodní cestou destilát, který osloví všechny smysly. Produkt 
aktivních šlechtěných kvasinek, společně s tichými hrdinami enzymů,
Vám pomohu dosáhnout vždy konstatních a vynikajících výsledků, a podpoří
díky bezchybný výsledkům, už tak náročnou práci s přípravou Vašeho kvasu!

 Spotřebujte nejlépe do:

Kvasnice:   : 06/2026

Enzymy: Minimální trvanlivost  : 01/2026

Spotřebujte do: Jedná se o garantovanou dobu 100% výkonnosti uvedeného zboží. Z praxe jsme nezaznamenali snížení aktivity po použití po expiraci.  Doporučujeme, ale zboží spotřebovat do půl roku od uvedeného data. V případě, že zboží potřebujete uchovat do další sezóny, proveďte zamražení - pouze u neotevřeného balení!


 1x Alcotec 48 Turbokvasnice od Alcotecu - to je jméno, které vyvolává obdiv a uznání mezi nadšenci domácí i průmyslové destilace. Turbo Yeast jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě. Je založen na "čistém" kmenu kvasinek, který je teplotně tolerantní. S jedinečnou přesně složenou výživou, která obsahuje zdroj dusíku, regulátor pH, stopové minerály, vitamíny a činidlo, je dokonalou kvasnicovou směsí pro maximální alkoholovou výtěžnost vašeho kvasu. 1 balíček se dává na 100l ovocného kvasu. Tím slovo Turbo eliminujeme, ale přidáváme dostatečné množství šlechtěných kvasnic a rovnou již s výživou pro kvasinky.

Složení: Droždí, výživa, vitamíny a stopové minerály , Hmotnost balení 130g.


 4x 1g -Enzym k štěpení molekul pektinu

Tyto vysokovýkonnostní enzymy jsou tichými hrdiny, kteří pracují v pozadí, ale jejich přínos je nezbytný pro dosažení vynikající chuti a nevzdávají to ani s přibyvajícím alkoholem. Vzhledem k malému dávkování 1g na 25l rmutu, jsou rozděleny do 4 balíčku, aby si mohl každý nadávkovat pektinázu dle objemu, a to bez nutnosti vážení na speciálních mikro-váhách. 

Pektiny jsou podpůrné látky ovoce a jsou obsaženy prakticky ve všech druzích ovoce.  Při použití turbokvasnic u ovocných kvasů, je vhodné přidat také pektinázu, která rozloží pektiny z ovoce.Po rozkladu pektinů v ovoci jsou cukry lépe přístupné kvasinkám.Při použití turbokvasnic s přídáním těchto enzymů dosáhnete tedy dokonalého prokvašení a výrazně eliminujete také zastavení kvasného procesu při jeho dokvašování, když máte již v ovocné břečce málo sacharózy. Při použití pektinázy v kvasu, dochází také k uvolnění veškerého přirozeného aroma ovoce.Enzymy dokonale rozloží i nepodrcené ovoce ve Vašem kvasu.

Hmotnost obsahu: 1g . Jedno balení, je určeno pro 25l ovocného kvasu. 


 Tolerantní kvasnice odolné vůči teplotě a přibývajícímu alkoholu v kvasu.

Zahájení kvasného procesu pomocí turbokvasnic a enzymů.

1a, Aktivace enzymů pomocí vody.

Připravíme litr vody kterou zahřejeme na 40-50°C. Poté vsypeme požadované množství podle objemu kvasu (Jedno 5g balení na 25l , dvě 5g balení na 50l , tři 5g balení na 75l a čtyři 5g balení na 100l) enzymů a důkladně promícháme. Vyčkáme chvíli a poté směs přidáme do bečky s kvasem. Ovocný kvas dobře promícháme. Pozor pro každou bečku připravujeme roztok zvlášť , jinak nedocilíte správného dávkování.

1b,  Aktivace enzymů pomocí ovocného rmutu.

Tento postup je složitější, ovšem vždy máte jistotu že dojde k aktivaci všech enzymů které přidáte do kvasu. Odebereme z bečky poloviční množství kvasu a ten zahřejeme na 40-50°C. Přidejte enzymy a dokonale promíchejte kvas. Kvas nechte odležet asi 2h a poté obsah kvasu doplňte odebraným množstvím.

Vyčkáme 24-48h a až poté přidáváme kvasnice!  

2a. Aktivace šlechtěných turbokvasnic. (nechci přidávat cukr do kvasu)

V litru vlažné vody rozmícháme směs turbokvasnic a poté přidáme do bečky z kvasem. 

2b. Aktivace šlechtěných turbokvasnic s cukrem (přidávám cukr do kvasu) Doporučeno

Připravíme cukerný roztok. 0,5kg cukru na litr vody.  Doporučujeme baliček 130g turbovasnic rozmíchat v minimálním množství 5l vody/2,5kg cukru.Vytvoříme tedy cukerný roztok v poměru 2,5kg cukru na 5l vody. Cukerný roztok zahřejeme na 25 °C a poté přidáme celý obsah (130g) kvasinek.  Vyčkáme 2hodiny na aktivaci kvasinek a poté přidáme směs do bečky s kvasem.

 Pozor : Vždy nejprve aktivujeme enzymy a až po 24-48h přidáváme kvasinky. Nikdy naopak! Vždy začínáme bodem 1a nebo 1b aktivace enzymů a následně postupujeme body 2a nebo 2b. 


 


Přečtěte si náše články : 

Proč přidávat kvasnice při zakládaní kvasu?

Skladování turbokvasnic


Příklady / cukerný kvas:


Přidejte 15L vlažné (25c) vody do svého sudu, přidáme cukr (viz tabulka)
 a dobře promíchejte. Doplňte vodou na 25L. Celková teplota okolí (viz tabulka). 
Poznámka: Chcete-li dosáhnout 21% alkoholu, 
musíte udržovat teplotu cukerného roztoku konstantní mezi 18-24˚C.
 

Počet kg. cukru

   6kg                 7kg  Počet kg. cukru   8kg                  9kg
Okolní teplota 20-35°C          20-05°C Okolní teplota 20-27°C          18-24°C
Alkohol    14 %                17% Alkohol    19 %                21 %
       

 


Další obrázky
enzym1g
Soubory ke stažení
Parametry
Určeno pro: ?
Cukerné a ovocné kvasy
Jedno balení určeno na objem: 25l cukerného kvasu, nebo 100l ovocného kvasu
Produkt s množstevní slevou ?
Ano
Hmotnost v balení (netto) ?
135 g
Maximální alkohol ?
Standard (do 19%)
Produkce nežádoucích přibloudlin ?
Nízká
Produkt s enzymem ?
Ano
Zákazníci, kteří koupili toto zboží, koupili také
1g Enzym pektináza na 25L (Pectolase Ultra clear Active) - Enzym k štěpení molekul pektinu. Pektináza je vhodná pro ovocné kvasy, jako doplněk k turbokvasnicím.
1g Enzym pektináza na 25L (Pectolase Ultra clear Active)
Turbo Kvasnice Alcotec 48h|130g|21% Vol.| - Alcotec 48 Turbo kvasinky jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě.  Za 48h 14% alkoholu.  Pro cukerné a ovocné kvasy.
Turbo Kvasnice Alcotec 48h
SET4-XM Cukroměr a lihoměr 0-27%°CK|0-80 obj.% - Cenově výhodný PROFESIONÁLNÍCH refraktometrů pro přípravu destilátu. Obsahuje 1x refraktometr na kvas RHX32-MS a 1x refraktometr lihoměr REF80M, to vše v jednom praktickém boxu.  >Více barevných variant
SET4-XM Cukroměr a lihoměr 0-27%°CK|0-80 obj.%
RHX32-MS3 |Refraktometr na kvas 0-27%°CK|0-27%Brix - TOP PRODUKT. Refraktometr s kalibrovatelnými necukry k sledovaní celého průběhu kvašení. Přístroj zohledňuje také vliv necukerných látek. Přístrojem změříte procento čistých zkvasitelných cukrů o rozsahu 0-27%°CK .Přístroj je možno přenastavit z °CK na % Brix.
RHX32-MS3 |Refraktometr na kvas 0-27%°CK|0-27%Brix
Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem s DPH: 0 Kč

Nákupní košík
Česká pošta-Balík na poštu:

🎄💨 

Poštovné

Zdarma

Bez limitu

hodnoty objednávky!

╰➤ AKCE ↘︎ %
Momentálně nemáme žádné zboží v akci.
Novinka

Parametrické vyhledávání

u sortimentu

Kvasnic a enzymů

Ať chutná lépe, jak vizovice!

Doporučujeme:
100 Kč bez DPH
112 Kč
32,23 Kč bez DPH
39 Kč
211,57 Kč bez DPH
256 Kč
Najdete nás na facebooku
Refraktometr® Est.2012

Originál je jen jeden!

A ten náš od roku 2012...

Kvalita,

po které toužíte.

Hodnota,

kterou si zasloužíte.

 

Nahoru