Turbokvasnice a lihovarské enzymy pektinázy - tato dvojice je tím,
co potřebujete pro dosažení dokonalosti ve světě kvašení. Tyto úžasné
technologie spojují síly, aby vaše domácí destiláty byly na vrcholu
kvality a chuti.Kombinace turbokvasnic a enzymů pro kvasný proces je jako
symbióza v přírodě - navzájem si pomáhají a tvoří dokonalý ekosystém
pro dokonalý prokvas. Jsou to vaši společníci na cestě k vytváření
skvělých destilátů, které potěší vaše chuťové buňky.
Tento produkt Vám pomůže s Vaším cílem
jak vytvořit přirodní cestou destilát, který osloví všechny smysly. Produkt
aktivních šlechtěných kvasinek, společně s tichými hrdinami enzymů,
Vám pomohu dosáhnout vždy konstatních a vynikajících výsledků, a podpoří
díky bezchybný výsledkům, už tak náročnou práci s přípravou Vašeho kvasu!
Minimální trvanlivost:
Kvasnice: Minimální trvanlivost : 02/2026
Enzymy: Minimální trvanlivost : 03/2027
1x Alcotec 48 Turbokvasnice od Alcotecu - to je jméno, které vyvolává obdiv a uznání mezi nadšenci domácí i průmyslové destilace. Turbo Yeast jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě. Je založen na "čistém" kmenu kvasinek, který je teplotně tolerantní. S jedinečnou přesně složenou výživou, která obsahuje zdroj dusíku, regulátor pH, stopové minerály, vitamíny a činidlo, je dokonalou kvasnicovou směsí pro maximální alkoholovou výtěžnost vašeho kvasu. 1 balíček se dává na 100l ovocného kvasu. Tím slovo Turbo eliminujeme, ale přidáváme dostatečné množství šlechtěných kvasnic a rovnou již s výživou pro kvasinky.
Složení: Droždí, výživa, vitamíny a stopové minerály , Hmotnost balení 130g.
4x 1g -Enzym k štěpení molekul pektinu.
Tyto vysokovýkonnostní enzymy jsou tichými hrdiny, kteří pracují v pozadí, ale jejich přínos je nezbytný pro dosažení vynikající chuti a nevzdávají to ani s přibyvajícím alkoholem. Vzhledem k malému dávkování 1g na 25l rmutu, jsou rozděleny do 4 balíčku, aby si mohl každý nadávkovat pektinázu dle objemu, a to bez nutnosti vážení na speciálních mikro-váhách.
Pektiny jsou podpůrné látky ovoce a jsou obsaženy prakticky ve všech druzích ovoce. Při použití turbokvasnic u ovocných kvasů, je vhodné přidat také pektinázu, která rozloží pektiny z ovoce.Po rozkladu pektinů v ovoci jsou cukry lépe přístupné kvasinkám.Při použití turbokvasnic s přídáním těchto enzymů dosáhnete tedy dokonalého prokvašení a výrazně eliminujete také zastavení kvasného procesu při jeho dokvašování, když máte již v ovocné břečce málo sacharózy. Při použití pektinázy v kvasu, dochází také k uvolnění veškerého přirozeného aroma ovoce.Enzymy dokonale rozloží i nepodrcené ovoce ve Vašem kvasu.
Hmotnost obsahu: 1g . Jedno balení, je určeno pro 25l ovocného kvasu.
Tolerantní kvasnice odolné vůči teplotě a přibývajícímu alkoholu v kvasu.
Zahájení kvasného procesu pomocí turbokvasnic a enzymů.
1a, Aktivace enzymů pomocí vody.
Připravíme litr vody kterou zahřejeme na 40-50°C. Poté vsypeme požadované množství podle objemu kvasu (Jedno 5g balení na 25l , dvě 5g balení na 50l , tři 5g balení na 75l a čtyři 5g balení na 100l) enzymů a důkladně promícháme. Vyčkáme chvíli a poté směs přidáme do bečky s kvasem. Ovocný kvas dobře promícháme. Pozor pro každou bečku připravujeme roztok zvlášť , jinak nedocilíte správného dávkování.
1b, Aktivace enzymů pomocí ovocného rmutu.
Tento postup je složitější, ovšem vždy máte jistotu že dojde k aktivaci všech enzymů které přidáte do kvasu. Odebereme z bečky poloviční množství kvasu a ten zahřejeme na 40-50°C. Přidejte enzymy a dokonale promíchejte kvas. Kvas nechte odležet asi 2h a poté obsah kvasu doplňte odebraným množstvím.
Vyčkáme 24-48h a až poté přidáváme kvasnice!
2a. Aktivace šlechtěných turbokvasnic. (nechci přidávat cukr do kvasu)
V litru vlažné vody rozmícháme směs turbokvasnic a poté přidáme do bečky z kvasem.
2b. Aktivace šlechtěných turbokvasnic s cukrem (přidávám cukr do kvasu) Doporučeno
Připravíme cukerný roztok. 0,5kg cukru na litr vody. Doporučujeme baliček 130g turbovasnic rozmíchat v minimálním množství 5l vody/2,5kg cukru.Vytvoříme tedy cukerný roztok v poměru 2,5kg cukru na 5l vody. Cukerný roztok zahřejeme na 25 °C a poté přidáme celý obsah (130g) kvasinek. Vyčkáme 2hodiny na aktivaci kvasinek a poté přidáme směs do bečky s kvasem.
Pozor : Vždy nejprve aktivujeme enzymy a až po 24-48h přidáváme kvasinky. Nikdy naopak! Vždy začínáme bodem 1a nebo 1b aktivace enzymů a následně postupujeme body 2a nebo 2b.
Přečtěte si náše články :
Skladování turbokvasnic
Příklady / cukerný kvas:
Přidejte 15L vlažné (25c) vody do svého sudu, přidáme cukr (viz tabulka)
a dobře promíchejte. Doplňte vodou na 25L. Celková teplota okolí (viz tabulka).
Poznámka: Chcete-li dosáhnout 21% alkoholu,
musíte udržovat teplotu cukerného roztoku konstantní mezi 18-24˚C.
Počet kg. cukru
|
6kg 7kg |
Počet kg. cukru |
8kg 9kg |
Okolní teplota |
20-35°C 20-05°C |
Okolní teplota |
20-27°C 18-24°C |
Alkohol |
14 % 17% |
Alkohol |
19 % 21 % |
|
|
|
|