" Kvasinky jsou úžásný mikroorganismus, který obětuje svůj život pro naše potěšení " Tým refraktometr-eshop.cz
Baliček kvasnic obsahuje čisté kultury kvasinek. Nejčistšího kvašení docílíme, při použití čistých kvasničných kultur. Váš kvas se zastavil? Použitím kvasnic obnovíte kvasný proces.
Výhody při použití kvasinek:
- Břečky se rychleji prokvašují
- Kvašení je bezpečnější, kvasy nejsou tak náchylné k octovatění.
- Výsledná pálenka bývá jemnější s čistším tónem chuti.
- Rozvoj škodlivých mikrobů je hned zpočátku utlumen rychle vznikajícím alkoholem a oxidem uhličitým.
- Kvas vedený i při nízké teplotě (+10°C) pozvolně prokvašuje a nehrozí zastavení kvasného procesu.
- Prokvas bývá téměř vždy úplný.
- Rozmnožování a činnost octových bakterií, je minimální oproti kvasu bez použití čistých kvasničných kultur.
Čím se vlastně živí kvasinky?
K výstavbě svých buňek a k činnosti potřebují látky bezdusíkaté,dusíkaté živiny a látky minerální. K nejdůležitějším živinám patří především látky dusíkaté, to jsou štěpné produkty bílkovin, obsažené ve Vašem kvasu. Samotné bílkoviny zpracovávají kvasinky jen obtížně.Dále pro činnost kvasinek je důležitý uhlík, které kvasinky získávají především z cukru. Na buněčnou výstavbu se obvykle spotřebuje jen malá část (1-2%) zbytek zkvasí lihově.
Proč turbokvasnice z naší nabídky rychle prokvašují?
Dbáme na to, aby námi nabízené kvasnice obsahovaly všechny důležité živiny, jako jsou výše uvedené látky.
nebo pro kompletní nabídku kvasnic a esencí,můžete navštívít MujDestilat.cz
Tým refraktometr-eshop.cz