>> Naše nabídka produktů s enzymy <<
Výkonné enzymy - praví hrdinové v mikrosvětě biochemie! Tyto malé, ale ohromně významné molekuly jsou Vašimi motory při přeměně všech možných zkvasitelných cukrů a nevzdají to ani s přibyvajicím alkoholem ve Vašem kvasu!
Enzymy - tajná zbraň pro perfektní kvasný proces! Tyto úžasné enzymy přinášejí nezbytnou pomoc při přeměně všech zkvasitelných cukrů z ovoce nebo obilných látek.
Tyto enzymy vám umožňují dosáhnout konzistentních výsledků a doslovaotevírají cestu k umění domácího kvašení. S pektinázami pro kvasný proces můžete zkoumat nové recepty, optimalizovat procesy pro Vaší bezchybnou pálenku!
Enzymy pro kvasy obsahující škrob.
Amylázy : Jsou to enzymy rozkládající škrob. Při zakládaní kvasu z obilí nebo brambor je přidaní těchto enzymu téměř nutností. Některé kvasnice jsou dodávaný s tímto enzymem (př.Rum Turbo,Whiskey Turbo...). Pro kvasy ze zrna doporučuje použítí Glukoamylázy.
Enzymy pro ovocné kvasy:
Pektinázy : Jsou to podpůrné látky ovoce a jsou dostupné prakticky ve všech druzích ovoce. Při dodání enzymu pektinázy společně s kvasinkami dosáhneme úplného prokvašení. Enzymy ve správném množství, zvládnou spolu s kvasinkami rozložit i nedrcené ovoce (např. Jablka). Výsledná pálenka získá také lepší aroma. Při použití pektinázy eliminujeme problémy se zastavováním kvasného procesu.
Pektinázu můžete k Vašim turbovasinkám nakoupit zde : Enzym pektináza 1g
Příklad rozkladu pektinázy:
Obilné kvasy a kvas z melasy.
Glukoamyláza : Glukoamyláza se používá pro rozbití molekuly cukru s dlouhým řetězcem na krátký řetězec. Sacharidy z dlouhého řetězce nedokážou kvasinky zpracovat, proto je nutné u kvasu ze zrna přidat přírodní enzym glukoamylázy který tyto sacharidy přemění na krátký řetězec. Tento enzym je také vhodné použít u kvasu z melasy jelikož rozkládá dextrin který je obsažený v melase.
Tým refraktometr-eshop.cz