Zakládáme si na tom, abychom měli pro Vás vždy čerstvé kvasnice, které dosahují nejlepších výsledků.
Spotřebujte nejlépe do 06/2026
Vyjadřuje, že v nejlepší kondici je výrobek před uvedeným datem. To však neznamená, že po tomto datu je omezena funkčnost. Díky kvalitnímu balení, které používá výrobce u těchto produktů, je možné produkt bez omezení používat ještě 1 rok po tomto datu.
1. Balení na 100l ovocného kvasu nebo 25l cukerného kvasu.
Alcotec 48h Turbo kvasnice pro cukerný a ovocný kvas.
Alcotec 48 Turbo Yeast jsou téměř nejprodávanější turbo kvasnice na světě. Je založen na "čistém" kmenu kvasinek, který je teplotně tolerantní. Kmen kvasnic Alcotec48 je vyšlechtěn na vysokou alkoholovou výtěžnost a zároveň s důrazem na chuť u výsledných produktů. S jedinečnou přesně složenou výživou, která obsahuje zdroj dusíku, regulátor pH, stopové minerály, vitamíny a činidlo, je dokonalou kvasnicovou směsí pro maximální alkoholovou výtežnost vašeho kvasu. Má "dvojí" použití, můžete vytvořit 20% (21% za zvláštních okolností) alkoholu za 5-6 dní, nebo 14% za 48 hodin (odtud název). Hladina alkoholu je jednoduše určena množstvím cukru, který přidáte na začátku. Alcotec 48 obsahuje minerální absorbenty pro ultra čistotu. Dodává se v 130g sáčcích.
Složení: šlechtěné kvasinky Saccharomyces cerevisiae , výživa, vitamíny a stopové minerály , Hmotnost balení 130g.
Tyto multikulturní kmeny kvasnic jsou vhodné pro : Cukerné kvasy, zahájení kvasného procesu u ovoce, restartovaní kvasného procesu, výtlačky (pevné zbytky po lisovaní ovoce) a také po docukrování vypáleného rmutu pro výrobu tzv. druháku.
Tolerantní kvasnice odolné vůči teplotě a přibývajícímu alkoholu v kvasu.
Příklady/ovocný kvas:
Zahájení kvasného procesu u kvasu s vysokou cukernatostí:
Vysypeme celý obsah balení (130g) do 100l kvasu nebo turbokvasice rozmícháme v 5l vlažné vody a po 15 minutách přidáme do kvasu.
Zahajení kvasného procesu u kvasu s nízkou cukernatosti:
Připravíme směs cukerného roztoku 5l vlažné vody a 2kg cukru.
Směs cukerného roztoku dokonale promícháme. Změříme teplotu cukerného roztoku která se musí pohybovat v rozmezí 20-30°C (ideální teplota 25°C). Poté vysypeme celý obsah balení kvasinek do připraveného roztoku,a necháme 3-4h rozkvasit a poté přidejte do Vašeho kvasu.
Za použití těchto kvasinek, je doporučováno nechat kvas stát ještě zhruba 2týdny před pálením.
Přečtěte si naše články:
Všechny články naleznete v sekci :
Příklady / cukerný kvas:
Přidejte 15L vlažné (25c) vody do svého sudu, přidáme cukr (viz tabulka)
a dobře promíchejte. Doplňte vodou na 25L. Celková teplota okolí (viz tabulka).
Poznámka: Chcete-li dosáhnout 21% alkoholu,
musíte udržovat teplotu cukerného roztoku konstantní mezi 18-24˚C.
Počet kg. cukru
|
6kg 7kg |
Počet kg. cukru |
8kg 9kg |
Okolní teplota |
20-35°C 20-05°C |
Okolní teplota |
20-27°C 18-24°C |
Alkohol |
14 % 17% |
Alkohol |
19 % 21 % |
|
|
|
|