Kód produktu:
AromaPress1,25g
Cena bez DPH:
53,72 Kč
Cena:
65 Kč
Dostupnost:
Skladem
Záruka:
24 měsíců
1,25g -Enzym k štěpení molekul pektinu Aroma Press (jedno balení pro 25L kvasu)
Použití - Ovocné kvasy, pálenky s maximálním důrazem na vysledné aroma a harmonickou senzorizaci.
Funkce : 1. Rozklad buněčných stěn dužiny při alkoholovém kvašení.
2. Dodatečná cílená extrakce odrůdových aromatických prekurzorů pomocí hydrolýzy vazeb.
Učinek : Dokonalý prokvas, zkapalnění rmutu ,přirozená + cílená extrakce aromatických prekurzorů.
Pectolase Ultra clear Active 190000 U/g +β-Glucosidase
- Aktivní enzym ( v balení jsou inaktivní , jsou aktivovány až na místě, kde se jejich aktivita požaduje. Aktivace se provádí rozmicháním enzymů v teplé vodě 40-50°C)
1. balení pro objem kvasu : 25L
1. postup. - Aktivace enzymů pomocí teplého ovocného rmutu.
Tento postup je složitější, ovšem vždy máte jistotu že dojde k aktivaci všech enzymů které přidáte do kvasu. Odebereme z bečky poloviční množství kvasu a ten zahřejeme na 40-50°C. Přidejte enzymy a dokonale promíchejte kvas. Kvas nechte odležet asi 2h a poté obsah kvasu doplňte odebraným množstvím.
2. postup - Aktivace pomocí teplé vody.
Připravíme litr vody kterou zahřejeme na 40-50°C. Poté vsypeme množství enzymů podle objemu jedné kvasné nádoby a důkladně promícháme. Vyčkáme chvíli a poté směs přidáme do bečky s kvasem. Ovocný kvas dobře promícháme.