Zavřít
Kategorie
Kontaktujte nás:
Global Filament s.r.o
Teslova 1129/2
Ostrava
70200
Česká Republika

Petr Machala
+420 725 263 474
info-zavinac-refraktometr-eshop.cz
Socialní sítě

 

Udělte nám recenzi

 Nebudeme Vás nikdy

obtěžovat s různymi dotazníky

(heureka atd)

...ale rádi uvítáme

Vaše názory!

napište nám recenzi:

RECENZE GOOGLE

Copyright ©

Veškerý obsah

těchto webových

stránek je chráněn

autorským právem.

Není dovoleno 

kopírovat jakýkoliv

obsah stránek. 

Stupnice vyvinuty v naší

společnosti, jsou autorským

právem značky

Refraktometr®

a vztahuje se na ně

právní ochrana registrovaných

technických řešení.

 §   Copyright ©

refraktometr-eshop.cz  

 

CUKRY A KVASNÝ PROCES


Určitě jste si již několikrát dali otázku , bylo to sladké ale proč to v pálenici "neteče"! Po přečtení tohoto článku Vám to bude jasné.

 

Abychom pochopili rozklad ovoce a uvolňování cukrů, je důležité si uvědomit že cukry ještě rozdělujeme na monosacharidy (glukóza, fruktóza), disacharidy (sacharóza, maltóza, laktóza), oligosacharidy a polysacharidy. Při kvasném procesu si vystačíme s dělením - cukry s krátkým řetězcem a cukry s dlouhým řetězcem.

 

Potravou pro kvasinky jsou pouze cukry s krátkým řetězcem (glukóza a fruktóza) proto před samotným kvasným procesem musí dojít přirozenému uvolnění těchto jednoduchých cukrů z molekuly ovoce, a až poté nastává samotný proces kvašení.

 

 

Každé ovoce uvolňuje tyto jednoduché cukry jinak rychle a u některých druhů ovoce dojde uvolnění minimálně. Rozklady molekuly ovoce na jednoduché cukry mají na svědomí enzymy pektinázy. U obilných kvasů jsou to enzymy amylázy. U ovoce můžete podpořit tento přírodní proces šlechtěnými odolnými výkonnostními enzymy pektinázy určenými pro kvasný proces. U obilných kvasů se některé jednoduché cukry uvolní vařením při přípravě kvasu, ale v takové minimální výši, že bez přidání enzymů amylázy se neobejdeme. Proto musíme přidat enzym zvlášť , nebo použijeme kvasinky které tento důležitý enzym mají již v balení jako např. rumové kvasnice, kvasnice pro pšeničné kvasy. 

 

 Upozornění: nejdřív přidáváme do kvasu enzymy a poté až za 24-48h kvasnice, nikdy naopak. Neplatí pro kvasinky, které obsahují enzymy už v balení.

 

Článek připravil tým refraktometr-eshop.cz

 

 

 


Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem s DPH: 0 Kč

Nákupní košík
Česká pošta-Balík na poštu:

🎄💨 

Poštovné

Zdarma

Bez limitu

hodnoty objednávky!

╰➤ AKCE ↘︎ %
Momentálně nemáme žádné zboží v akci.
Novinka

Parametrické vyhledávání

u sortimentu

Kvasnic a enzymů

Ať chutná lépe, jak vizovice!

Doporučujeme:
100 Kč bez DPH
112 Kč
32,23 Kč bez DPH
39 Kč
211,57 Kč bez DPH
256 Kč
Najdete nás na facebooku
Refraktometr® Est.2012

Originál je jen jeden!

A ten náš od roku 2012...

Kvalita,

po které toužíte.

Hodnota,

kterou si zasloužíte.

 

Nahoru