Zavřít
Kategorie
Kontaktujte nás:
Global Filament s.r.o
Teslova 1129/2
Ostrava
70200
Česká Republika

Petr Machala
+420 725 263 474
info-zavinac-refraktometr-eshop.cz
Socialní sítě

 

Udělte nám recenzi

 Nebudeme Vás nikdy

obtěžovat s různymi dotazníky

(heureka atd)

...ale rádi uvítáme

Vaše názory!

napište nám recenzi:

RECENZE GOOGLE

Copyright ©

Veškerý obsah

těchto webových

stránek je chráněn

autorským právem.

Není dovoleno 

kopírovat jakýkoliv

obsah stránek. 

Stupnice vyvinuty v naší

společnosti, jsou autorským

právem značky

Refraktometr®

a vztahuje se na ně

právní ochrana registrovaných

technických řešení.

 §   Copyright ©

refraktometr-eshop.cz  

 

BEZOVÝ DESTILÁT


Výroba bezového destilátu, také známého jako bezovice nebo bezová pálenka, zahrnuje destilaci fermentovaného bezového nápoje, který se připravuje z bezových květů. Následující postup je zjednodušený a zahrnuje obecné kroky výroby bezového destilátu:

Suroviny a nářadí:

  • Bezové květy
  • Cukr
  • Voda
  • Droždí
  •  Nádoba pro fermentaci
  • Destilační aparát (alembik nebo jiný vhodný destilační zařízení)
  • Zásobník na zachycení destilátu (bublina)

Postup:

  1. Příprava:

    • Bezové květy se sbírají a důkladně se omyjí, aby se odstranily nečistoty.
    • Květy se dávají do velké nádoby a zalijí se horkou vodou.
    • Cukr se přidává k vodě a květům, a směs se důkladně promíchá.
  2. Fermentace:

    • Květová směs se nechá vychladnout na pokojovou teplotu.
    • Droždí se přidá k směsi pro zahájení fermentace. Fermentace může trvat několik dní až týdnů, během kterých se cukry přeměňují na alkohol.
  3. Příprava pro destilaci:

    • Po dokončení fermentace se květový nápoj připraví k destilaci. Směs vleje do destilačního aparátu.
  4. Destilace:

    • Květový nápoj se destiluje v destilačním aparátu. Během destilace se oddělují různé frakce podle jejich bodů varu.
    • Destilace by měla být dvoufázová, přičemž se oddělují první frakce (dokap) a střední frakce, která obsahuje požadované aroma a alkohol.
  5. Zrání a úprava:

    • Destilát se může podrobit zrání, které může zlepšit chuť a aroma.
    • Po zrání může být destilát ředěn vodou, pokud je to žádoucí, a pak se lahvuje pro konzumaci.
Nákupní košík eshop-basket
tick Zboží bylo přidáno
Váš nákupní košík je prázdný.
Položek: 0 ks
Celkem s DPH: 0 Kč

Nákupní košík
Česká pošta-Balík na poštu:

🎄💨 

Poštovné

Zdarma

Bez limitu

hodnoty objednávky!

╰➤ AKCE ↘︎ %
Momentálně nemáme žádné zboží v akci.
Novinka

Parametrické vyhledávání

u sortimentu

Kvasnic a enzymů

Ať chutná lépe, jak vizovice!

Doporučujeme:
100 Kč bez DPH
112 Kč
32,23 Kč bez DPH
39 Kč
211,57 Kč bez DPH
256 Kč
Najdete nás na facebooku
Refraktometr® Est.2012

Originál je jen jeden!

A ten náš od roku 2012...

Kvalita,

po které toužíte.

Hodnota,

kterou si zasloužíte.

 

Nahoru